„Akmens amžiaus“ dieta
„Akmens amžiaus“ dietos paprastai laikomasi savaitę. Jos metu reikėtų vartoti kaip galima daugiau natūralių produktų, atsisakyti riebalų, cukraus, paprastųjų angliavandenių (jų daug baltoje duonoje, sausuose pusryčiuose). Vartojama daug ląstelienos. Jūsų pagrindinis tikslas turėtų būti ne numesti svorio, o tiesiog taisyklingai maitintis (svorio, žinoma, numesite, tačiau tegul tai būna pasekmė).
Rekomenduojami švieži vaisiai ir daržovės, ankštinės kultūros, šakniavaisiai, žolelės. Racionas turi būti subalansuotas taip, kad svoris kristų po truputį, o jūs nejaustumėte energijos stygiaus.
Privalumai: nereikia atsisakyti produktų, kurie suteikia energijos, neskaičiuojamos ir kalorijos. Dietos grafikas gana lankstus, galima jos laikytis gana ilgą laiką ir tikėtis neblogų rezultatų.
Trūkumai: kadangi pusfabrikačiai neleistini, teks viską pirkti ir gaminti patiems, o tai ilgai užtruks. Greičiausiai teks pamiršti įprastus produktus ir išbandyti naujus, egzotiškus: pupelių daigus, sojų varškę, ankštines ir grūdines kultūras.
Pusryčiai:
- 200 g avižinės košės su razinomis, virtos be pieno (150 g košės, 50 g razinų, 5 ml koncentruotų obuolių sulčių).
Pietūs:
- 250 g tirštos daržovių sriubos,
- 1 raguolis.
Vakarienė:
- 250 g troškinio (70 g bulvių, 70 g moliūgo, 70 g morkų, 40 g nešlifuotų ryžių).