Liekninantis diržas tik 15 Lt !
dietuklubas
Iki vasaros liko...

Japonų arba dar kitaip vadinama – baltymų dieta

Japonų arba dar kitaip vadinama – baltymų dieta

Ši dieta buvo sukurta japonų klinikos „Jaeks“ specialistų. Jos reikia laikytis 13 dienų (pagal kitus dietos variantus 14 d.). Per šį laiką galima numesti iki 7-8 kilogramų. Dieta pakeičia medžiagų apykaitos ritmą, jį pagreitina. Ir net nustojus laikytis šios dietos, tokia medžiagų apykaita išlieka 2 – 3 metus, nepriklausomai nuo to, ką valgote. Tikėti tokiais pažadais ar ne – jūsų reikalas

Besilaikant šios dietos negalima vartoti:
*cukraus
*druskos
*alkoholio
*miltinių ir konditerinių gaminių

Tarpuose tarp valgymų galima gerti mineralinį arba virintą vandenį, žalią arbatą.

Svarbu griežtai laikytis nurodymų, nemaišyti dienų bei nekeisti nurodytų produktų, nes medžiagų apykaita pagreitėja tik laikantis nurodyto patiekalų eiliškumo.

Dietos pliusai:
*Per dvi savaites numetama daug svorio.
*Sureguliuojama medžiagų apykaita.

Dietos minusai:
Dietos negali laikytis žmonės turintys problemų su inkstais, maitinančios, gerai būtų, kad po gimdymo būtų praėję ne mažiau kaip 6mėn. Dietą kartoti galima ne anksčiau kaip po pusės metų.

Atsisakyti saldumynų ir cukraus yra sudėtinga ne tik prisiekusioms saldumynų mėgėjoms.
Maistas prėskas, mat dieta draudžia vartoti druską. Bet visa tai trunka tik dvi savaites, o rezultatai gali tikrai nustebinti

Dietos esmė yra ne tik svorio sumažinimas, bet ir medžiagų apykaitos pagreitinimas. Produktai yra parinkti tokie, kokie turi būti (nekeičiami jokiais kitais) ir jų kiekiai zigzgo principu (daugiau-mažiau-daugiau-mažiau), kad organizmas nepriimtu mažesnio kaloringumo dienų kaip bado ir nebutų linkęs vėliau gavęs daugiau maisto kaupti atsargas, pagreitėtų medžiagų apykaita.
Nesuvalgydamos vieno ar kito produkto, mes tiesiog išardome tą sudarytą grandinę ir jau rezultatai tikrai nebus tokie, kokie aprašomi dietos pradžioje.

Internete yra aptinkama nemažai įvairių šios dietos variantų, kuris tikrasis ir originalus jau nebeaišku, tad pasirinkite sau priimtiniausią ir bandykite.

——————————————————–


PIRMASIS DIETOS VARIANTAS

1 – oji diena:
Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi (1 arbatinis šaukštelis), stiklinė pomidorų sulčių arba vienas šviežias pomidoras.
Vakarienė – virta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi (1 arbatinis šaukštelis).
___________

2 – oji diena:
Pusryčiai – juoda kava, džiūvėsis.
Pietūs – virta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė – 200 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.
___________

3 – ioji diena:
Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – žalias kiaušinis, 3 didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi, 15g. (kaikur rašoma,kad 150g.) kieto sūrio. (galima džiovintą varškės sūrį)
Vakarienė – obuoliai.
___________

4 – oji diena:
Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – 1 didelė pasternoko arba petražolės šaknis, kepta augaliniame aliejuje, obuoliai.
Vakarienė – 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
___________

5 – oji diena:
Pusryčiai – žalia sutarkuota morka, sumaišyta su citrinos sultimis.
Pietūs – 500 g virtos žuvies, stiklinė pomidorų sulčių (pomidoras).
Vakarienė – virta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
___________

6 – oji diena:
Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – 500 g virtos vištienos, šviežių kopūstų arba morkų salotos.
Vakarienė – 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių morkų salotos su augaliniu aliejumi.
___________

7 – oji diena:
Pusryčiai – arbata.
Pietūs – 200 g virtos jautienos, bet kokie vaisiai.
Vakarienė – galite pasirinkti iš ankstesnių vakarienių, išskyrus 3 dienos.
___________

Nuo 8 iki 13 dienos dietą reikėtų kartoti iš naujo pradedant nuo pirmos dienos. Turėtumėte „pamesti“ 7-8 kg svorio.

——————————————————–


ANTRASIS DIETOS VARIANTAS

1/14 DIENA
Pusryčiai: Japoniška žalioji arbata.
Pietūs: Du kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi, stiklinė pomidorų sulčių arba vienas pomidoras.
Vakarienė: nedidelė virta žuvis.

2/13 DIENA
Pusryčiai: Japoniška žalioji arbata su tamsiu džiūvėsėliu.
Pietūs: Virta žuvis, raugintų kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: Du kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

3/12 DIENA
Pusryčiai: Japoniška žalioji arbata su džiuvėsėliu.
Pietūs: 1 didelė kepta cukinija (arba mėlynasis kopūstas, arba 3 morkos) su augaliniu aliejumi, 3 obuoliai.
Vakarienė: 1 virtas kiaušinis, trys didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi.

4/11 DIENA
Pusryčiai: Japoniška žalioji arbata
Pietūs: Vienas žalias kiaušinis, 3 virtos morkos su augaliniu aliejumi, 15 g tepamo sūrio
( desertinis šaukštelis).
Vakarienė: Vaisiai (bananų negalima, geriau obuoliai arba citrusiniai)

5/10 DIENA
Pusryčiai: Japoniška žalioji arbata.
Pietūs: Virta didelė žuvis, stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: Vaisiai (bananų negalima, geriau obuoliai arba citrusiniai).

6/9 DIENA
Pusryčiai: Japoniška žalioji arbata.
Pietūs: puse virtos vištienos, 3 šaukštai šviežių morkų – kopūstų salotų.
Vakarienė: Kietai virti kiaušiniai, stiklinė morkų salotų su augaliniu aliejum.

7/8 DIENA
Pusryčiai: Japoniška žalioji arbata.
Pietūs: 260 g virtos jautienos, vaisiai(bananų negalima, geriau obuoliai arba citrusiniai).
Vakarienė: Bet kas iš ankstesnių dienų raciono, išskyrus trečios dienos patiekalus.

Kaip matome iš šio varianto – dietos dienas reikia kartoti atbuline tvarka.

——————————————————–


TREČIASIS DIETOS VARIANTAS

Pirma diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: du kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi, stiklinė pomidorų sulčių arba vienas pomidoras.
Vakarienė: virta arba kepta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

Antra diena
Pusryčiai: juoda kava su džiūvėsėliu.
Pietūs: virta arba kepta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.

Trečia diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 1 virtas kiaušinis, trys didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: obuoliai.

Ketvirta diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: viena didelė pastarnoko arba petražolės šaknis, virta arba kepta augaliniame aliejuje, obuoliai.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

Penkta diena
Pusryčiai: šviežia tarkuota morka, apšlakstyta citrinų sultimis.
Pietūs: 500 g virtos arba keptos žuvies, stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: virta arba kepta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

Šešta diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 500 g virtos vištienos, šviežių morkų ar kopūstų salotos.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

Septinta diena
Pusryčiai: arbata.
Pietūs: 200 g virtos jautienos, vaisiai.
Vakarienė: bet kas iš ankstesnių dienų raciono, išskyrus trečią dieną.

Nuo aštuntos dienos dietą pakartoti atbuline tvarka.

——————————————————–


PASKUTINYSIS DIETOS VARIANTAS

Kitas dietos variantas. Jis leis jums per dvi savaites numesti nuo trijų iki aštuonių kilogramų svorio. Tačiau žinokite – jeigu vėliau maitinsitės kaip anksčiau, ypač jei vartosite daug cukraus, druskos, alkoholio, miltinių ir konditerinių gaminių, svorio vėl priaugsite labai greitai.

Ši dieta tinka norintiems greitai numesti keletą kilogramų, pavyzdžiui, prieš važiuojant prie jūros ar rengiantis fotomodelių konkursui. O gal jūs tiesiog norite patikti savo draugui? Pasirinkus šią dietą, svarbiausia – laikytis tikslaus eiliškumo. Ir nesumaišyti dienų, kad nepakistų medžiagų apykaita. Vartokite tik dietoje išvardytus produktus. Ir jokių išimčių – nė vieno saldainio ar gabalėlio sūrio. Produktų kiekis varijuojamas priklausomai nuo individualios ištvermės. Negalite suvalgyti pusę vištos – virkite tik ketvirtį, ne tris dideles morkas, o dvi, ne visą melionmoliūgį, o pusę. Gerkite virintą ar mineralinį vandenį, ne mažiau kaip 1,5 litro per dieną. Pačios sunkiausios dienos bus 3-ioji, 4-oji ir 5-oji, taip pat lemiamos trys paskutinės. Tada noras suvalgyti ką nors kitka taps tiesiog įkyria idėja. Pasistenkite savo dėmesį nukreipti į darbą ar namų reikalus ir gerkite daugiau šilto vandens. Svarbiausia – nepasitraukite iš distancijos. Prisiminkite praėjusias sunkias dienas. Kuo didesnis skirtumas tarp normalaus rekomenduojamo ir esamo svorio, tuo daugiau svorio neteksite. Dietą pakartoti rekomenduojama tik po metų ar dvejų, ne anksčiau. Tikimės, kad tapsite grakščios kaip japonės. Galbūt todėl ši dieta ir gavo tokį pavadinimą? Ir nepamirškite fizinių pratimų. Jais dietos rezultatus dar labiau pagerinsite.

1 diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: kietai virti kiaušiniai, virtų kopūstų salotos su augaliniu aliejumi, stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: kepta arba virta žuvis.

2 diena
Pusryčiai: juoda kava ir džiūvėsėlis.
Pietūs: kepta arba virta žuvis, šviežių kopūstų ir daržovių salotos su aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.

3 diena
Pusryčiai: juoda kava, džiūvėsėlis.
Pietūs: 1 didelis melionmoliūgis, pakepintas su aliejumi, obuoliai.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos su aliejumi.

4 diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 1 žalias kiaušinis, trys didelės virtos morkos su aliejumi, 15 g kieto sūrio.
Vakarienė: vaisiai.

5 diena
Pusryčiai: tarkuota morka su citrinų sultimis.
Pietūs: kepta arba virta žuvis, stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: vaisiai.

6 diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: pusė virtos vištos, šviežių kopūstų arba morkų salotos.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, stiklinė tarkuotų žalių morkų su aliejumi.

7 diena
Pusryčiai: arbata.
Pietūs: 200 g virtos jautienos, vaisiai.
Vakarienė: bet kuri vakarienė, išskyrus 3-ios dienos.

8 diena
Pusryčiai: arbata.
Pietūs: 200 g virtos jautienos, vaisiai.
Vakarienė: bet kuri vakarienė, išskyrus 3-ios dienos.

9 diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: pusė virtos vištos, šviežių kopūstų arba morkų salotos.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, stiklinė tarkuotų morkų su aliejumi.

10 diena
Pusryčiai: žalia morka su citrinų sultimis.
Pietūs: didelė virta arba kepta žuvis, stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: vaisiai.

11 diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 1 žalias kiaušinis, 3 didelės virtos morkos su aliejumi, 15 g kieto sūrio.
Vakarienė: vaisiai.

12 diena
Pusryčiai: juoda kava, džiūvėsėlis.
Pietūs: 1 didelis moliūgas, apkepintas aliejuje, obuoliai.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos su aliejumi.

13 diena
Pusryčiai: juoda kava, džiūvėsėlis.
Pietūs: kepta ar virta žuvis, šviežių kopūstų ir daržovių salotos su aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.

14 diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: keli kietai virti kiaušiniai, virtų kopūstų salotos su aliejumi, stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: kepta arba virta žuvis.