Madonos dieta
Madonai figūrą padeda palaikyti tam tikra mitybos formulė kurią jai sukūrė žymus dietologas.
Pagrindinės Madonnos dietos taisyklės:
- per pusryčius, pietus ir vakarienę išlaikyti riebalų, baltymų ir angliavandenių santykį proporcijoje 30:30:40; angliavandeniai turi būti sudėtingi (žalumynai, vaisiai), o ne turintys krakmolą (makaronai, duona, bulvės, kruopos); riebalai būtini – jie sumažina alkio jausmą ir suteikia žvalumo;
- tam, kad lengvai išlaikytume reikiam santykį, atsiminkite: baltymų porcijos dydis turi būti tavo kumščio dydžio, angliavandenių – du kartus didesnis. Aliejaus kepimui ir užpilams – truputį;
- pamiršti kofeiną.
Madonos dienos meniu pavyzdys:
Pusryčiai
1 puodelis Kashi (wholegrain) grūdų, su puodelio paprasto – ar vanilės – Nonfat ryžių pienu
Priešpiečiai
3 uncijos keptos vištienos krūtinėlės – arba šviežios kalakuto krūtinėlės (be deli mėsos!) – Su vienu dubenėliu kapotų agurkų ir pomidorų
Užkanda
1 puodelis uogų sumaišyti (geriausia aviečių, gervuogių ir mėlynių)
Vakarienė
1 puodelis organinių makaronai su puodelio virtos špinatais
Kitas pvz.
Pusryčiai
1 puodelis Kashi grūdų, su puodelio paprasto arba vanilės-Nonfat ryžių pieno
Priešpiečiai
2 hardboiled kiaušiniai puodelis kiekvienam kūdikiui morkos ir vyšniniai pomidorai
Vakarienė
3-5 uncijos kepta jūrų ešerys su puodelio virtos špinatais