Reese Witherspoon dieta
Aktorė Reese Witherspoon rimtų problemų su figūra lyg ir neturėjo, maitinosi sveikai ir atrodė itin dailiai. Tačiau Holivudo žvaigždžių asmeniniu treneriu ir mitybos konsultantu dirbantis Michael George vis dėlto rado, kaip jos mitybą patobulinti – juk sveikatos ir grožio nebūna per daug!
Jis pastebėjo, jog Reese dietoje stinga daržovių ir vaisių, kurie yra svarbus skysčių šaltinis ir puikūs skrandžio „apgavikai“ – suvalgyti užpildo jo turinį ir suteikia sotumo jausmą, nors patys yra nekaloringi.
M.George pasiūlė Reese gana linksmą sprendimą, kaip paįvairinti dietą: kasdien suvalgyti po 1-2 patiekalus, kuriuose būtų kiekvienos iš 6 spalvų daržovių ir vaisių: žalių, raudonų, mėlynų, violetinių, geltonų ir oranžinių. Kiekvienos spalvos vaisiuose yra tam tikros rūšies vitaminų, mineralų ir antioksidantų, o jų kombinacija leidžia organizmui kasdien gauti visų jam reikalingų maistingųjų medžiagų.
Raudona
Šios spalvos daržovės, vaisiai, uogos suteikia organizmui šilumos ir jėgos. Raudonose daržovėse yra itin vertingos medžiagos – likopeno, kuris yra stiprus antioksidantas, efektyviai šalinantis iš organizmo kancerogenines medžiagas.
Žalia
Šią spalvą daugeliui daržovių suteikia jose esantis luteinas. Tai karotinoidų grupės medžiaga. Jis kaupiasi akies tinklainėje, geltonoje pigmentinėje dėmėje, kurioje regėjimas yra aštriausias. Luteinas veikia kaip filtras, apsaugantis geltonąją dėmę nuo UV radiacijos ir laisvųjų deguonies radikalų. Ši medžiaga taip pat atstato pažeistas odos ląsteles.
Violetinė
Violetinėse daržovėse yra fitochemikalų, saugančių nuo kraujo krešulių susidarymo, jose esančios medžiagos kovoja su vėžinėmis ląstelėmis, užkerta kelią širdies ligoms, saugo atmintį.
Oranžinė
Šios spalvos vaisiuose itin gausu vitamino C ir A – jis stiprina organizmo imunitetą, saugo odą nuo UV spindulių, stiprina regėjimą, leidžia jaustis žvaliau.
Geltona
Geltoni vaisiai ir daržovės spartina medžiagų apykaitą, normalizuoja centrinės nervų sistemos veiklą, suteikia organizmui žvalumo. Kai kuriuose geltonos spalvos vaisiuose, pavyzdžiui, bananuose, gausu aminorūgšties triptofano, organizme virstančio „laimės hormonu“ serotoninu.