Liekninantis diržas tik 15 Lt !
dietuklubas
Iki vasaros liko...

Valomoji dieta „Rudi ryžiai“

Valomoji dieta „rudi ryžiai“

Per dieną suvalgoma 3 porcijos nevalytų „rudų ryžių“, 100 g vaisių arba sausų vaisių, 300 – 400 g daržovių, 1 arbatinis šaukštelis nerafinuoto alyvuogių aliejaus, truputis natūralaus acto salotoms.

Atsibudus ryte reikia išgerti stiklinę negazuoto mineralinio vandens arba žolelių arbatos (liepžiedžių, ramunėlių, mėtų, beržų, šalpusnio, asiūklių …). Žolelių arbata būtinai turi būti skani, ją reikia gerti mėgaujantis dėl to pasirinkite tai kas patinka.

Ryžiai būtinai turi būti „rudi“. 1 porcija = 60 g sausų ryžių.

Daržovių sultinys: Supjaustyti 300 g daržovių (morka, porai, salierų šaknys, nedidelis svogūnas, maža bulvytė, keletas kopūstų ir bet kokios kitos daržovės). Užpilti 1 litru vandens, užvirti ir virti ant mažos ugnies apie pusę valandos.  Virimo pabaigoje pridėti žalumynus (petražoles, krapus, rozmariną, svogūną, baziliką… ). Perkošti, ataušinti po dangčiu, pastatyti į šaldytuvą. Galima saugoti (šaldytuve) iki 4 dienų, bet geriau gaminti kiekvieną dieną šviežią. Taip pat galima atskiromis porcijomis užšaldyti sultinį. Prieš sultinio vartojimą galima šiek tiek įdėti vandens. Taip pat galima pridėti arbatinį šaukštelį avižų miltų (sumaltus avižų dribsnius).

Daržovių užpylimui naudoti tik kokybišką NATŪRALŲ actą (obuolių arba vyno), nerafinuotą alyvuogių arba riešutų aliejų.

Pirmadienis

Pusryčiai – obuolys, ryžiai su nedideliu trintos citrinos košelės kiekiu ir keletas lašų citrinos sulčių.
Pietūs – daržovių sultinys, žalių salotų arba salierų lapų su žaliu svogūnu salotos  (viskas užpilta kokybišku actu ir nerafinuotu alyvuogių aliejumi), ryžiai su daržo žalumynais, užpilti 1 arbatiniu šaukšteliu nerafinuoto alyvuogių aliejaus.
Vakarienė – daržovių sultinys, ryžiai su morka ir aguročiu (arba salierų šaknimis), paruošti garuose.

Antradienis

Pusryčiai – apelsinas, ryžiai su nedideliu trinto apelsino kiekiu ir 1 arbatinis šaukštelis grietinės.
Pietūs – daržovių sultinys su virtomis daržovėmis ir ryžių porcija.
Vakarienė – daržovių sultinys su virtomis daržovėmis ir ryžių porcija.

Trečiadienis

Pusryčiai – kriaušė, ryžiai, pabarstyti cinamonu
Pietūs – daržovių sultinys, salotos iš agurkų (užpilas – žiur. pirmadienis), ryžiai su 150 g šviežių pievagrybių, kurie išvalyti, supjaustyti ir apkepti alyvuogių aliejuje.
Vakarienė – daržovių sultinys, ryžiai su brokolių kopūstais, paruošti garuose.

Ketvirtadienis

Pusryčiai – vaisių salotos su 1-2 arbatiniais šaukšteliais ryžių dribsnių, ryžiai su pienu ar grietinėle.
Pietūs – daržovių sultinys, ridikėlis su žaliais salotų lapais, ryžiais su morka, paruošti garuose.
Vakarienė – daržovių sultinys, ryžiai su petražolėmis ir žiupsnelis saulėgrąžų sėklų.

Penktadienis

Pusryčiai – ryžiai su vynuogėmis arba razinomis ir 1 arbatinis šaukštelis migdolų.
Pietūs – daržovių sultinys, ryžiai su dideliu kiekiu žalumynų, su daržovėmis, paruoštomis garuose su 1 arbatiniu šaukšteliu nerafinuoto alyvuogių aliejaus.
Vakarienė – daržovių sultinys, ryžiai, užpilti 1 arbatiniu šaukšteliu smulkintų graikiškų riešutų, 2 arbatiniai šaukšteliai žalio svogūno ir 2 arbatiniai šaukšteliai trintų salierų šaknų arba petražolės. Garuose ruošti špinatai.

Šeštadienis

Pusryčiai – ryžiai + 2 datulės, 4 graikiški riešutai, 1-2 figos uogos ir 1 pjaustyta kriaušė.
Pietūs –  daržovių sultinys, ryžiai su šviežiomis daržovėmis (agurkais, saldžiomis paprikomis, mėtomis ir 1 arbatinis šaukštelis nerafinuoto alyvuogių aliejaus).
Vakarienė – daržovių sultinys, ryžiai su 1-2 obuoliais, supjaustytais smulkiomis skiltelėmis, 1 arbatinis šaukštelis grietinėlės arba grietinės ir ½ arbatinio šaukštelio medaus.

Sekmadienis

Pusryčiai – ryžiai su obuoliais ir kriauše, supjaustytais kubeliais, užpilti keletu lašų citrinų sulčių ir 1 arbatinis šaukštelis medaus, ½ jogurto porcija.
Pietūs – daržovių sultinys, žalių salotų porcija, ryžiai su 1 pomidoru ir žaliomis pupelėmis, paruošta garuose.
Vakarienė – daržovių sultinys, ryžiai su aguročiais, paruošta garuose, 1 arbatinis šaukštelis nerafinuoto alyvuogių aliejaus, 5 alyvuogės, bazilikas.

Viena pagrindinių sąlygų: tarp valgymų reikia gerti daug vandens, mineralinio vandens, žaliosios arbatos, žolelių antpilo, šviežių vaisių ar daržovių sulčių.

Dietos trukmė: minimaliai – 3 dienos, maksimaliai – 2 savaitės.

Baigti šią dietą reikia palaipsniui ir nuosekliai, 3-5 dienas po dietos nevalgyti mėsos ir pieno, pietums ir vakarienei valgyti patiekalus iš ryžių, pilkų makaronų, sėlenų. Dienos viduryje valgykite daugiau žalių daržovių, o tarpuose tarp valgymų daug gerkite.