Liekninantis diržas tik 15 Lt !
dietuklubas
Iki vasaros liko...

Makaronų dieta

Storėjame ne nuo makaronų, o tada, kai makaronai patiekiami kaip sotus garnyras prie pagrindinio patiekalo.

Juk italai dažniausiai juos valgo kaip pagrindinį patiekalą, paskanindami įvairiais padažais (klasikinis variantas yra neriebus padažas iš pomidorų ir bazilikų). Makaronai – puikus ląstelienos šaltinis, jie ilgam suteikia sotumo jausmą ir normalizuoja žarnyno darbą. Makaronuose yra specifinių amino rūgščių, kurios teigiamai veikia nuotaiką, šalina depresiją ir reguliuoja apetitą.

Makaronų dieta

Valgiaraščių šioje dietoje nėra, tik kelios taisyklės:

* Makaronus galima valgyti neribojant kiekio, žinoma, proto ribose.
* Papildomi produktai: daržovės, vaisiai, kruopos, žuvis ir kiti jūros produktai, alyvuogių aliejus.
* Galima atsisakyti arba sumažinti iki minimalaus kiekio: mėsa, saldumynai, cukrus duonos gaminiai
* Draudžiama: paruošti, pirktiniai padažai, dešros, sūdyti ir rūkyti produktai.
* Pasilepinti: jei patinka – sauso raudonojo vyno taurė kartą per dieną.

Pagal fizinius duomenis svoris krenta pamažu, bet nuosekliai – maždaug 1,5 kg per mėnesį.

Marakonų niekada nepervirk, tegu jie būna dar truputį kietoki – pervirti praras liekninamąjį efektą. Rinkis ne pagerintus makaronus su kiaušiniais, o paprastus, pagamintus iš kietagrūdžių kviečių miltų (ieškok užrašo grano duro) – juose daugiausia ląstelienos.

Makaronų dietos pliusai:

* Per 1-2 mėnesius normalizuosis medžiagų apykaita, pagerės odos būklė, susitvarkys virškinimas, pradės kristi svoris.
* Lengva laikytis, nes neturi griežtų apribojimų.
* Labiau mitybos stilius, o ne dieta, todėl galima laikytis visą gyvenimą. Numesti kilogramai negrįžta.
* Nuolat laikantis šios dietos, širdies-kraujagyslių ligų ir vėžinių susirgimų rizika sumažėja perpus.
* Stiprėja imuninė sistema, mažėja infekcinių ir užkrečiamųjų ligų tikimybė.

Minusai:

Rezultatų reikia laukti ilgai.