Žarnyno veiklos pagerinimui
Sveika dieta žarnynui normalizuoja apykaitos produktus, pagerina organo darbą. Laikykitės dietos 10 dienų ir turėsite sveiką žarnyną, o dėl to pagerės apykaitos procesai, numesite 5 – 7 kg.
Dietos metu reikia vartoti vitaminą C, gerti kaip galima daugiau mineralinio negazuoto vandens.
Sveiko žarnyno dietoje laikykitės pagrindinės taisyklės – nevartokite cukraus, druskos, gazuoto vandens, duonos.
1 ir 2 dieną visiškai alkani, pasistenkite išsilaikyti su žaliais obuoliais, o vakare išgerti puodelį arbatos su šaukštu medaus.
3 diena.
Pusryčiai: avižinių dribsnių košė, išvirta ant vandens be druskos ir cukraus, stiklinė mineralinio vandens.
Pietūs: 200 g virtos jautienos, pomidoras.
Vakarienė: 200 g virtų ryžių (galiam truputį sojų padažo), puodelis arbatos su citrina.
4 diena.
Pusryčiai: avižinių dribsnių košė, puodelis kavos.
Pietūs: du obuoliai, skiltelė citrinos.
Vakarienė: obuolys ir apelsinas.
5 diena.
Pusryčiai: trintos morkos, apšlakstytos citrinos sultimis, liesas jogurtas, 150 g varškės, mineralinis vanduo.
Pietūs: keptos bulvės, du kietai virti kiaušiniai, pomidorų ir agurkų salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtų ryžių (galima truputį sojų padažo), puodelis arbatos su citrina.
6 diena.
Pusryčiai: avižinių dribsnių košė.
Pietūs: avižinių dribsnių košė.
Vakarienė: 200 g virtų ryžių.
7 diena.
Pusryčiai: puodelis kavos.
Pietūs: daržovių sultinys, obuolys, 150 g varškės.
Vakarienė: kefyras.
8 diena.
Pusryčiai: avižinių dribsnių košė, stiklinė mineralinio vandens, daržovių sultinys, trys obuoliai, apelsinas.
Pietūs: kefyras.
Vakarienė: virta žuvis, du apelsinai, arbata.
9 diena.
Pusryčiai: kefyras.
Pietūs: žuvis, arbata.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, ryžiai, trys obuoliai.
10 diena.
Pusryčiai: kefyras.
Pietūs: arbata su medumi.
Vakarienė: ryžiai, apelsinas ir skiltelė citrinos.
Pastaba: Dietos geriau nesilaikyti dirbant sunkų darbą ar esant didelėms fizinėms apkrovoms.