Liekninantis diržas tik 15 Lt !
dietuklubas
Iki vasaros liko...

7 dienų košių dieta

Košių nauda jau seniai niekas neabejoja. Kruopos ir patiekalai iš grūdinių kultūrų turėtų sudaryti mitybos pagrindą. Košės –  puikus skaidulinių medžiagų šaltinis, todėl jas valgant išvengsite vidurių užkietėjimo (tuo pačiu organizmas bus švaresnis), sumažinsite hemorojaus, storosios žarnos vėžio riziką, sumažės cholesterolio kiekis kraujyje, tai reiškia, kad kartu sumažės ir širdies ir kraujagyslių sistemos ligų tikimybė. Košės, paruoštos be riebalų ir riebaus pieno, gali padėti sumažinti svorį. Ir nesijausite alkani. Laikantis rekomenduojamos dietos, atsisakykite druskos, cukraus ir alkoholio.

Pirma diena: kviečiai

Stiklinę kviečių grūdų užpilti 3/4 litro vandens ir virti 20 min. ant silpnos ugnies( gautą košę suvartoti per 3 kartus).

Pusryčiai: 1 dalis košės ir 1/2 stiklinės pieno.

Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, 1 žalias svogūnas (laiškas), 1 dalis košės.

Vakarienė: 1 dalis košės, 1 indelis natūralaus jogurto, cinamono.

Antra diena: soros

Stiklinę sorų kruopų užpilti 3/4 litro vandens, užvirinti ir palikti ant labai mažos ugnies 30 min.

Pusryčiai: 1/2 stiklinės pieno, pusė išvirtos košės.

Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, likusi košė.

Vakarienė: 1 trintas obuolys apšlakstytas citrinos sultimis.

Trečia diena: avižos

Stiklinė avižų ir 3/4 litro vandens. Virti 10 min. ant silpnos ugnies.

Pusryčiai: 1 dalis košės, 1/2 stiklinės pieno.

Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, 1 dalis košės, česnako, petražolės.

Vakarienė: 1/4 neriebios varškės pakelio, 3 valg. šaukštai pieno, 1 valg šaukštas kakavos ir likusi dalis košės.

Ketvirta diena: ryžiai

Stiklinę ryžių užpilti dviem stiklinėm vandens ir išvirti. Supjaustyti 1/2 kg obuolių ir patroškinti juos nedideliame kiekyje vandens. Sumaišyti troškintus obuolius su išvirtais ryžiais. Pagardinti cinamonu ir citrinų sultimis. Suvalgyti košę lygiomis dalimis per pusryčius, pietus ir vakarienę.

Penkta diena: miežiai

Stiklinę miežių (perlinių kruopų) užpilti 3/4 litrais vandens ir virti 10 min. ant silpnos ugnies.

Pusryčiai: 1 dalis košės, 1/2 stiklinės pieno.

Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, 1 dalis košės, žalių svogūno laiškų, 1 paprika.

Vakarienė: 1 dals košės ir 1 stiklinė apelsinų sulčių (be cukraus).

Šešta diena: grikiai

Stiklinę grikių užpilti 3/4 litro vandens , užvirinti ir virti 10 min. ant silpnos ugnies.

Pusryčiai: 1 dalis košės ir 1/2 stiklinės pieno.

Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, 1 dalis košės su mėgstamais prieskoniais.

Vakarienė: likusi košė ir stiklinė kefyro.

Septinta diena: įvairių grūdų košė

Paimti lygiomis dalimis kviečių, grikių ir avižų kruopų (kad gautusi stiklinė) ir užpilti 3/4 litro vandens. Užvirus dar virti 20 min. ant silpnos ugnies.

Pusryčiai: 1 dalis košės ir 1/2 stiklinės pieno.

Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, 1 dalis košės, 3 valg šaukštai tomatų pastos, česnakas, prieskoniai.

Vakarienė: likusi košė, trintas ir patroškintas obuolys, cinamonas, citrinos sultys.

Sėkmės!