Liekninantis diržas tik 15 Lt !
dietuklubas
Iki vasaros liko...

Biogeninė dieta

Tokios organizmo valymo programos laikosi kai kurių Vakarų šalių grožio klinikų pacientai. Teigiama, kad po 10 dienų iš klinikos jie išeina ne tik palengvėję keliais kilogramais, bet ir akivaizdžiai atjaunėję. Mat atitinkamai parinkti produktai paspartina medžiagų apykaitą ir ląstelių dalijimosi procesus, o tai puikiai veikia ne tik savijautą, bet ir išvaizdą.

Biogeninės dietos kūrėjai produktus skirsto į keturias grupes:

Biogeninius. Jie skatina gyvybines organizmo galias, suteikia energijos. Tai sėklos, daiginti grūdai, šviežios daržovių ir vaisių sultys;

Bioaktyvius. Jie gerina visų organizmo ląstelių veiklą. Tai šviežios daržovės bei vaisiai, riešutai, rauginti pieno produktai;

Biostatinius. Kitaip tariant, tai – neutralūs produktai, kurie nei kenkia, nei teikia ypatingos naudos. Tai virtos daržovės, kruopų košės, žuvis, mėsa, paukštiena;

Biocidinius. Šie produktai teršia organizmą, o vartojami didesniais kiekiais didina įvairių ligų riziką. Tai visi rafinuoti ir koncentruoti produktai, taip pat tie, kuriuose daug sintetinių priedų – dažiklių, konservantų, stabilizatorių.

Siūlomos dietos reikėtų laikytis ne mažiau 10 dienų. Tuo metu būtina visiškai atsisakyti 4 grupės produktų ir kuo mažiau vartoti 3 grupės produktų.

 1 ir 2 diena

Rytą tuščiu skrandžiu reikia išgerti stiklinę drungno vandens su pusės citrinos sultimis ir šaukšteliu medaus. Pusryčiams ir pietums – šviežiai spaustos daržovių sultys (jų galima gerti tiek, kiek norisi). Visą dieną galima gurkšnoti žaliąją arbatą, o vakarienei suvalgyti šviežių vaisių.

3 – 8 diena

Rytą tuščiu skrandžiu reikia išgerti stiklinę drungno vandens su pusės citrinos sultimis ir šaukšteliu medaus. Valgiaraštį turi sudaryti tik 1 ir 2 grupės produktai: šviežiai spaustos daržovių sultys, vaisiai, nevirtų daržovių salotos su sėmenimis, saulėgražų, sezamų ar moliūgų sėklomis. Be to, galima gerti daug žaliosios ir vaistažolių arbatos.

9 ir 10 diena

Rytą tuščiu skrandžiu reikia išgerti stiklinę drungno vandens su pusės citrinos sultimis ir šaukšteliu medaus. Be to, ką valgėte ankstesnėmis dienomis, į valgiaraštį galima įtraukti ir trečios grupės produktų: virtų bulvių, ryžių, rupaus malimo duonos ir kurio nors baltymingo produkto (žuvies, paukštienos, jautienos).

Biogeninių patiekalų receptai

Vaisių kokteilis

Bananas, persikas, stiklinė apelsinų sulčių, kiaušinio trynys.    Vaisius sutrinti maišikliu ir sumaišyti su išplaktu tryniu bei sultimis. Vietoj persiko galima dėti du nektarinus, o apelsinų sultis pakeisti obuolių (bet taip pat šviežiai spaustomis).

Avižinių dribsnių ir obuolių salotos

Du šaukštai avižinių dribsnių, obuolys, indelis (125 g) natūralaus jogurto, šaukštas saulėgrąžų, sezamų ar moliūgų sėklų.   Dribsnius užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Paskui juos sumaišyti su stambiai tarkuotu obuoliu, sėklomis bei jogurtu.

Daržovių salotos

Ketvirtis kopūsto gūžės, morka, pusė paprikos ankšties, šaukštas saulėgrąžų sėklų. Padažui – po šaukštą alyvų aliejaus, citrinų sulčių ir medaus.   Kopūstą ir morką stambiai sutarkuoti, papriką smulkiai supjaustyti. Viską sumaišyti, suberti saulėgrąžas ir užpilti padažu, išplaktu iš nurodytų produktų.

Sėkmės!