Liekninantis diržas tik 15 Lt !
dietuklubas
Iki vasaros liko...

Dieta 0 kraujo grupei

Nereikia stebėtis, kad pirmykščių medžiotojų palikuonims dėl atsparios virškinimo sistemos kaip svarbiausias baltymų šaltinis rekomenduojama mėsa. O kraujo grupės atstovų skrandžio sulčių rūgštingumas didelis, todėl jie puikiai virškina mėsą. Vis dėlto šie žmonės dėl minėtos priežasties turi būti itin atsargūs valgydami vaisius, kurie labai didina skrandžio sulčių rūgštingumą. Tai apelsinai, mandarinai, braškės bei saldžios sultys ir cukrus apskritai. Tik taip jie išvengs skrandžio gleivinės sudirginimo.

Šiais laikais O kraujo grupės atstovų gyvenimo būdas labai skiriasi nuo jų protėvių, todėl šie mėsėdžiai (tai lemia kraujo grupė) turėtų rinktis liesą mėsą, neutralią paukštieną ir apsiriboti nedidelėmis porcijomis. Ir visa tai derinti su jiems tinkamomis daržovių bei vaisių rūšimis. O kraujo grupės atstovams labai tinka ir daugybė žuvų rūšių, ypač riebios šaltųjų jūrų žuvys — silkės, skumbrės bei menkės. Ir atvirkščiai, javai, ypač kviečiai, netinka. Vėliau pamatysite, kad rekomenduojamų produktų sąraše nėra nė vienos kviečių rūšies. O kraujo grupės atstovų organizmas taip pat prastai virškina karvių pieno produktus. Taigi jie irgi nerekomenduojami. Retkarčiais suvalgomas vienas kitas vištų kiaušinis, atvirkščiai, rūpesčių nesukels.

O kraujo grupės atstovams ypač tinka žalios spalvos bei lapinės daržovės. O pomidorai, kurių lėktinai A ir B grupių kraujyje darbuojasi tarsi puikiausi klijai, O kraujo grupei tinka kaip neutralūs produktai. Pomidorų padažas, atvirkščiai, dėl jame esančių priedų gali pakenkti. Kaip ir visų kitų, taip ir O kraujo grupės atstovai turi visiškai atsisakyti bet kokių kokosų riešutų gaminių. Jų skrandį dirgina ir malti pipirai — ir juodieji, ir baltieji, taip pat actas. Taigi drau -džiami rūgštūs marinuoti produktai. Cukrus bei medus nekenkia, tačiau jais mėgautis derėtų saikingai. Tai galima pasakyti ir apie visas kitas kraujo grupes. O kraujo grupės atstovams neribotais kiekiais rekomenduojama gerti tik vandenį bei negazuotą mineralinį vandenį. Leistina ir žalioji arbata; juodoji arbata bei rūgštingumą labai didinanti kava – ne. Saikingai geriamas alus bei vynas taip pat nesukels problemų. Plikant vaistažolių arbatą reikia nepamiršti, kad tai yra gydomoji priemonė, todėl ją gerti reikia saikingai. Geriausia kaitalioti tokios arbatos rūšis. O grupei ypač tinka lapinės bei žalios spalvos daržovės. Vis dėlto salotų negalima gardinti actu —jis dirgina skrandį.

JAVAI, TEŠLOS GAMINIAI IR KEPINIAI
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Daigintų kviečių duona 230 Avižos
Duona be gliutenino Avižų dribsniai 303
Grikiai 335 Avižų kepiniai
Grikių miltai Avižų miltai
Spraginti grikiai Avižų sėlenos
Miežiai Grikių makaronai
Miežiniai miltai Kelių grūdų duona
Ryžiai 330 Kietieji kviečiai
Ryžių dribsniai Kukurūzai
Ryžių miltai Kukurūzų miltai
Ryžių sėlenos Kukurūzų krakmolas 329
Ryžių vafliai Spraginti kukurūzai
Spraginti ryžiai Kviečiai
Rugiai Afrikiečių kuskusas
Ruginė duona 190 Kviečių kruopos
Ruginiai dribsniai Kviečių miltai 328
Soros Kviečių dribsniai
Traškioji duonelė Kviečių gemalai
Kviečių gemalų duona
Kviečių sėlenos
Sėlenų kruopos ir kepiniai
Kvietinė duona 203
Kvietinės kruopos
Kvietiniai kepiniai
Kvietiniai miltai su gemalais
Rupių kvietinių miltų duona
Rupūs kietųjų kviečių miltai
DARŽOVĖS
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Artišokai Agurkai 14 Alyvos(juodosios)
Brokoliai Aitriosios paprikos Avokados
Cikorijos Bambukų ūgliai Baklažanai
Česnakai 46 Bastučiai Briuselio kopūstai
Jūrų augalai Cikorinės salotos Kukurūzai
Kiaulpienės Cukinijos Pekino kopūstai
Krienai 44 Geltonosios ir žaliosios paprikos Pievagrybiai
Lapiniai kopūstai 27 Geltonųjų pupelių ūgliai Raudonieji kopūstai
Mangoldai Grybai Žiediniai kopūstai 30
Paprastieji moliūgai 15 Pievagrybiai
Pastarnokai Gluosninė kreivabudė
Petražolės 49 Kelmutis
Porai Griežčiai
Raudonosios paprikos Gūžinės salotos
Romantiškos salotos 17 Imbieras
Ropiniai kopūstai 30 Česnakai 46
Saldžiosios bulvės (batatai) 80 Laiškiniai česnakai
Svogūnai 43 Lapiniai kopūstai 27
Špinatai Moliūgai 15
Morkos 34
Pankoliai
Pomidorai 23
Raudonieji burokėliai 42
Ridikėliai 21
Ropės
Ropių ūgliai
Saldieji žirneliai 73
Salierai 8
Salotos 17
VAISIAI
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Figos(šviežios ir džiovintos Abrikosai 46 Apelsinai 40
Slyvos 43 Agrastai 44 Gervuogės
Ananasai Mandarinai 38
Avietės 41 Rabarbarai 16
Bananai 91 Žemuogės 41
Bruknės 40
Citrinos 31
Datulės
Granatai
Greipfrutai 22
Kiviai
Kriaušės 42
Mangai
Melionai
Nektarinai
Obuoliai 46
Papajos
Persikai 40
Persimonai
Razinos 276
Serbentai 49
Šeivamedžio uogos
Vynuogės 69
Vyšnios 49
RIEŠUTAI IR SĖKLOS
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Graikiniai riešutai 645 Lazdynų riešutai 707 Aguonos
Moliūgų sėklos Migdolai 606 Brailiniai riešutai
Saulėgrąžų sėklos Kokosai
Sezamų sėklos Pistacijos
Žemės riešutai 609
PIENO PRODUKTAI, SŪRIAI IR KIAUŠINIAI
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Kiaušiniai 157 Grūdėtoji varškė
Sojų pienas Išrūgos
Sūriai: feta (avies pieno sūris) Jogurtas (liesas ir riebus) 54
Itališkas(nesunokęs) Kefyras 30
Valstiečių sviestas Ledai
Liesas pienas 31
Ožkos pienas
Pasukos
Sūriai: minkštas prancūziškas
Čederis
Ementalis
Šveicariškas
Jarlbergo
Kamamberas
Miunsterio
Olandiška apskritas, geltonas 372
Parmezanas
Pelėsinis
Provolonės
Rikota
Varškė 156
PUPELĖS IR ANKŠTINIAI
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Margosios pupelės 31 Baltosios pupelės 60 Apskritieji lęšiai
Smulkiosios pupelės Paprastosios pupelės
Daržinės vijoklinės pupelės Perlinės pupelės
Lenktasėklės pupelės Valgomieji lęšiai
Pupos 60
Raudonžiedės pupelės
Saldieji ankštiniai žirniai 73
Sojos pupelės
Žalios pupelės(nesubrendusios)
ALIEJAI IR RIEBALAI
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Alyvų aliejus Rapsų aliejus Kukurūzų gemalų aliejus 899
Sėmenų aliejus Sezamų aliejus Vilnamedžio sėklų aliejus
Saulėgrąžų aliejus 899 Žemės riešutų aliejus
Sviestas/lydytas sviestas
MĖSA IR PAUKŠTIENA
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Aviena 203 Vištiena 214 Kiauliena 355
Buivolų mėsa Antiena 405 Kumpis
Ėriena Fazanai Lašiniai(ir šoninė)
Gyvulių subproduktai (širdis) 80 Kalakutiena Žąsiena 317
Jautiena 184 Kiškiena/triušiena 199
Veršiena 196 Kurapkos
Žvėriena Putpelės
ŽUVIS, VĖŽIAGYVIAI IR MOLIUSKAI
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Ešerys 100 Ančiuviai Atlanto vilkžuvė
Kardžuvė Atlanto karšis Ikrai
Atlanto otas Austrės Jūrų sraigės
Eršketas Baltasis tunas 289 Kefalžuvė
Lašiša 197 Baltoji lašiša 197 Marinuota silkė
Lydeka 82 Didysis eršketas Rūkyta lašiša
Melsvažuvė Didstintė Sepija
Menkė 75 Eršketo ikrai
Raudonasis jūrų ešerys 100 Juodadėmė menkė
Sardinė Jūrinė ausinukė
Sidabrinė menkė 115 Jūrų ešerys 100
Sykas Jūrų geldelės
Silkė 137 Jūrų lydeka 82
Skumbrė 153 Jūrų velnias
Upėtakis Kalmarai 110
Upinis ešerys 100 Karališkoji korvina
Karališkoji lašiša
Karpis 112
Krabai 69
Krevetės
Kuprotė
Midijos
Moliuskai
Omaras
Plekšnė
Rainė
Raudonasis ešerys
Raudonasis jūrų karšis
Raudonoji plekšnė
Ryklys
Trumpauodegiai  vėžiai
Ungurys 333
Upiniai vėžiai
Vėžiai
Vynuoginės sraigės
VAISIŲ IR DARŽOVIŲ SULTYS
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Ananasų sultys Abrikosų 56 Apelsinų 55
Džiovintų slyvų nuoviras Agurkų 19 Kopūstų 14
Vyšnių sultys Bruknių Obuolių sidras
Citrinų Obuolių sultys 38
Greipfrutų
Morkų 17
Papajų
Pomidorų 19
Salierų
Vynuogių 66
PRIESKONINĖS ŽOLELĖS IR PRIESKONIAI
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Ciberžolė Agaras(dumblių drebučiai Actas
Dumblių ekstraktas Anyžiai Cinamonas
Karis Bazilikai Kaparėlių actas
Petražolės Cukrus 374 Kukurūzų krakmolas 329
Branduoliai Česnakai 46 Kukurūzų sirupas
Uoginė paprika Čiobreliai Majonezas 627
Dašiai Pipirai
Druska Muskatai
Garstyčios 248 Obuolių actas
Gvazdikėliai Kečupas 98
Imbieras Vanilė
Kakava 308 Vyno actas
Šokoladas 540
Kalenda
Kardamonai
Klevų sirupas
Kmyninis kuminas
Krapai 31
Krienai 44
Laurų lapai
Mairūnai
Medus 300
Melasa
Mėtos
Paprika
Peletrūnai
Pipirai
Rozmarinai
Sojų padažas
Sojų pasta
Svogūnų laiškai 19
Šafranai
Šalavijai
Tamarindai
Vaistinės melisos
Kario druska
Želatina 335
GYDOMŲJŲ ŽOLIŲ ARBATA
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Apynių Aviečių lapų Alavijų
Erškėtuogių Baltojo ąžuolo žievės Didžiųjų varnalėšų
Guobos Čiobrelių Ežiuolių
Imbiero Gudobelės Jonažolių
Kiaulpienių Karpotojo beržo Kukurūzų šluotelių
Liepžiedžių Kininio ženšenio Rabarbarų 16
Petražolių 49 Paprastųjų katžolių Raudonųjų dobilų
Pipirmėčių Rauktalapių rūgštynių
Šilkmedžio uogų Šalpusnių
Vaistinių ožragių Žemuogių lapų 41
GĖRIMAI
NAUDINGI kcal/100g NEUTRALŪS kcal/100g VENGTINI kcal/100g
Tyras vanduo Alus Alkoholiniai gėrimai
Baltasis vynas Dietinis limonadas
Mineralizuotas vanduo Juodoji arbata
Raudonasis vynas Kokakola
Žalioji arbata Limonadas
Pupelių kava (be kofeino)