Dieta 0 kraujo grupei
Nereikia stebėtis, kad pirmykščių medžiotojų palikuonims dėl atsparios virškinimo sistemos kaip svarbiausias baltymų šaltinis rekomenduojama mėsa. O kraujo grupės atstovų skrandžio sulčių rūgštingumas didelis, todėl jie puikiai virškina mėsą. Vis dėlto šie žmonės dėl minėtos priežasties turi būti itin atsargūs valgydami vaisius, kurie labai didina skrandžio sulčių rūgštingumą. Tai apelsinai, mandarinai, braškės bei saldžios sultys ir cukrus apskritai. Tik taip jie išvengs skrandžio gleivinės sudirginimo.
Šiais laikais O kraujo grupės atstovų gyvenimo būdas labai skiriasi nuo jų protėvių, todėl šie mėsėdžiai (tai lemia kraujo grupė) turėtų rinktis liesą mėsą, neutralią paukštieną ir apsiriboti nedidelėmis porcijomis. Ir visa tai derinti su jiems tinkamomis daržovių bei vaisių rūšimis. O kraujo grupės atstovams labai tinka ir daugybė žuvų rūšių, ypač riebios šaltųjų jūrų žuvys — silkės, skumbrės bei menkės. Ir atvirkščiai, javai, ypač kviečiai, netinka. Vėliau pamatysite, kad rekomenduojamų produktų sąraše nėra nė vienos kviečių rūšies. O kraujo grupės atstovų organizmas taip pat prastai virškina karvių pieno produktus. Taigi jie irgi nerekomenduojami. Retkarčiais suvalgomas vienas kitas vištų kiaušinis, atvirkščiai, rūpesčių nesukels.
O kraujo grupės atstovams ypač tinka žalios spalvos bei lapinės daržovės. O pomidorai, kurių lėktinai A ir B grupių kraujyje darbuojasi tarsi puikiausi klijai, O kraujo grupei tinka kaip neutralūs produktai. Pomidorų padažas, atvirkščiai, dėl jame esančių priedų gali pakenkti. Kaip ir visų kitų, taip ir O kraujo grupės atstovai turi visiškai atsisakyti bet kokių kokosų riešutų gaminių. Jų skrandį dirgina ir malti pipirai — ir juodieji, ir baltieji, taip pat actas. Taigi drau -džiami rūgštūs marinuoti produktai. Cukrus bei medus nekenkia, tačiau jais mėgautis derėtų saikingai. Tai galima pasakyti ir apie visas kitas kraujo grupes. O kraujo grupės atstovams neribotais kiekiais rekomenduojama gerti tik vandenį bei negazuotą mineralinį vandenį. Leistina ir žalioji arbata; juodoji arbata bei rūgštingumą labai didinanti kava – ne. Saikingai geriamas alus bei vynas taip pat nesukels problemų. Plikant vaistažolių arbatą reikia nepamiršti, kad tai yra gydomoji priemonė, todėl ją gerti reikia saikingai. Geriausia kaitalioti tokios arbatos rūšis. O grupei ypač tinka lapinės bei žalios spalvos daržovės. Vis dėlto salotų negalima gardinti actu —jis dirgina skrandį.
JAVAI, TEŠLOS GAMINIAI IR KEPINIAI | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Daigintų kviečių duona | 230 | Avižos | |||
Duona be gliutenino | Avižų dribsniai | 303 | |||
Grikiai | 335 | Avižų kepiniai | |||
Grikių miltai | Avižų miltai | ||||
Spraginti grikiai | Avižų sėlenos | ||||
Miežiai | Grikių makaronai | ||||
Miežiniai miltai | Kelių grūdų duona | ||||
Ryžiai | 330 | Kietieji kviečiai | |||
Ryžių dribsniai | Kukurūzai | ||||
Ryžių miltai | Kukurūzų miltai | ||||
Ryžių sėlenos | Kukurūzų krakmolas | 329 | |||
Ryžių vafliai | Spraginti kukurūzai | ||||
Spraginti ryžiai | Kviečiai | ||||
Rugiai | Afrikiečių kuskusas | ||||
Ruginė duona | 190 | Kviečių kruopos | |||
Ruginiai dribsniai | Kviečių miltai | 328 | |||
Soros | Kviečių dribsniai | ||||
Traškioji duonelė | Kviečių gemalai | ||||
Kviečių gemalų duona | |||||
Kviečių sėlenos | |||||
Sėlenų kruopos ir kepiniai | |||||
Kvietinė duona | 203 | ||||
Kvietinės kruopos | |||||
Kvietiniai kepiniai | |||||
Kvietiniai miltai su gemalais | |||||
Rupių kvietinių miltų duona | |||||
Rupūs kietųjų kviečių miltai | |||||
DARŽOVĖS | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Artišokai | Agurkai | 14 | Alyvos(juodosios) | ||
Brokoliai | Aitriosios paprikos | Avokados | |||
Cikorijos | Bambukų ūgliai | Baklažanai | |||
Česnakai | 46 | Bastučiai | Briuselio kopūstai | ||
Jūrų augalai | Cikorinės salotos | Kukurūzai | |||
Kiaulpienės | Cukinijos | Pekino kopūstai | |||
Krienai | 44 | Geltonosios ir žaliosios paprikos | Pievagrybiai | ||
Lapiniai kopūstai | 27 | Geltonųjų pupelių ūgliai | Raudonieji kopūstai | ||
Mangoldai | Grybai | Žiediniai kopūstai | 30 | ||
Paprastieji moliūgai | 15 | Pievagrybiai | |||
Pastarnokai | Gluosninė kreivabudė | ||||
Petražolės | 49 | Kelmutis | |||
Porai | Griežčiai | ||||
Raudonosios paprikos | Gūžinės salotos | ||||
Romantiškos salotos | 17 | Imbieras | |||
Ropiniai kopūstai | 30 | Česnakai | 46 | ||
Saldžiosios bulvės (batatai) | 80 | Laiškiniai česnakai | |||
Svogūnai | 43 | Lapiniai kopūstai | 27 | ||
Špinatai | Moliūgai | 15 | |||
Morkos | 34 | ||||
Pankoliai | |||||
Pomidorai | 23 | ||||
Raudonieji burokėliai | 42 | ||||
Ridikėliai | 21 | ||||
Ropės | |||||
Ropių ūgliai | |||||
Saldieji žirneliai | 73 | ||||
Salierai | 8 | ||||
Salotos | 17 | ||||
VAISIAI | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Figos(šviežios ir džiovintos | Abrikosai | 46 | Apelsinai | 40 | |
Slyvos | 43 | Agrastai | 44 | Gervuogės | |
Ananasai | Mandarinai | 38 | |||
Avietės | 41 | Rabarbarai | 16 | ||
Bananai | 91 | Žemuogės | 41 | ||
Bruknės | 40 | ||||
Citrinos | 31 | ||||
Datulės | |||||
Granatai | |||||
Greipfrutai | 22 | ||||
Kiviai | |||||
Kriaušės | 42 | ||||
Mangai | |||||
Melionai | |||||
Nektarinai | |||||
Obuoliai | 46 | ||||
Papajos | |||||
Persikai | 40 | ||||
Persimonai | |||||
Razinos | 276 | ||||
Serbentai | 49 | ||||
Šeivamedžio uogos | |||||
Vynuogės | 69 | ||||
Vyšnios | 49 | ||||
RIEŠUTAI IR SĖKLOS | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Graikiniai riešutai | 645 | Lazdynų riešutai | 707 | Aguonos | |
Moliūgų sėklos | Migdolai | 606 | Brailiniai riešutai | ||
Saulėgrąžų sėklos | Kokosai | ||||
Sezamų sėklos | Pistacijos | ||||
Žemės riešutai | 609 | ||||
PIENO PRODUKTAI, SŪRIAI IR KIAUŠINIAI | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Kiaušiniai | 157 | Grūdėtoji varškė | |||
Sojų pienas | Išrūgos | ||||
Sūriai: feta (avies pieno sūris) | Jogurtas (liesas ir riebus) | 54 | |||
Itališkas(nesunokęs) | Kefyras | 30 | |||
Valstiečių sviestas | Ledai | ||||
Liesas pienas | 31 | ||||
Ožkos pienas | |||||
Pasukos | |||||
Sūriai: minkštas prancūziškas | |||||
Čederis | |||||
Ementalis | |||||
Šveicariškas | |||||
Jarlbergo | |||||
Kamamberas | |||||
Miunsterio | |||||
Olandiška apskritas, geltonas | 372 | ||||
Parmezanas | |||||
Pelėsinis | |||||
Provolonės | |||||
Rikota | |||||
Varškė | 156 | ||||
PUPELĖS IR ANKŠTINIAI | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Margosios pupelės | 31 | Baltosios pupelės | 60 | Apskritieji lęšiai | |
Smulkiosios pupelės | Paprastosios pupelės | ||||
Daržinės vijoklinės pupelės | Perlinės pupelės | ||||
Lenktasėklės pupelės | Valgomieji lęšiai | ||||
Pupos | 60 | ||||
Raudonžiedės pupelės | |||||
Saldieji ankštiniai žirniai | 73 | ||||
Sojos pupelės | |||||
Žalios pupelės(nesubrendusios) | |||||
ALIEJAI IR RIEBALAI | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Alyvų aliejus | Rapsų aliejus | Kukurūzų gemalų aliejus | 899 | ||
Sėmenų aliejus | Sezamų aliejus | Vilnamedžio sėklų aliejus | |||
Saulėgrąžų aliejus | 899 | Žemės riešutų aliejus | |||
Sviestas/lydytas sviestas | |||||
MĖSA IR PAUKŠTIENA | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Aviena | 203 | Vištiena | 214 | Kiauliena | 355 |
Buivolų mėsa | Antiena | 405 | Kumpis | ||
Ėriena | Fazanai | Lašiniai(ir šoninė) | |||
Gyvulių subproduktai (širdis) | 80 | Kalakutiena | Žąsiena | 317 | |
Jautiena | 184 | Kiškiena/triušiena | 199 | ||
Veršiena | 196 | Kurapkos | |||
Žvėriena | Putpelės | ||||
ŽUVIS, VĖŽIAGYVIAI IR MOLIUSKAI | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Ešerys | 100 | Ančiuviai | Atlanto vilkžuvė | ||
Kardžuvė | Atlanto karšis | Ikrai | |||
Atlanto otas | Austrės | Jūrų sraigės | |||
Eršketas | Baltasis tunas | 289 | Kefalžuvė | ||
Lašiša | 197 | Baltoji lašiša | 197 | Marinuota silkė | |
Lydeka | 82 | Didysis eršketas | Rūkyta lašiša | ||
Melsvažuvė | Didstintė | Sepija | |||
Menkė | 75 | Eršketo ikrai | |||
Raudonasis jūrų ešerys | 100 | Juodadėmė menkė | |||
Sardinė | Jūrinė ausinukė | ||||
Sidabrinė menkė | 115 | Jūrų ešerys | 100 | ||
Sykas | Jūrų geldelės | ||||
Silkė | 137 | Jūrų lydeka | 82 | ||
Skumbrė | 153 | Jūrų velnias | |||
Upėtakis | Kalmarai | 110 | |||
Upinis ešerys | 100 | Karališkoji korvina | |||
Karališkoji lašiša | |||||
Karpis | 112 | ||||
Krabai | 69 | ||||
Krevetės | |||||
Kuprotė | |||||
Midijos | |||||
Moliuskai | |||||
Omaras | |||||
Plekšnė | |||||
Rainė | |||||
Raudonasis ešerys | |||||
Raudonasis jūrų karšis | |||||
Raudonoji plekšnė | |||||
Ryklys | |||||
Trumpauodegiai vėžiai | |||||
Ungurys | 333 | ||||
Upiniai vėžiai | |||||
Vėžiai | |||||
Vynuoginės sraigės | |||||
VAISIŲ IR DARŽOVIŲ SULTYS | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Ananasų sultys | Abrikosų | 56 | Apelsinų | 55 | |
Džiovintų slyvų nuoviras | Agurkų | 19 | Kopūstų | 14 | |
Vyšnių sultys | Bruknių | Obuolių sidras | |||
Citrinų | Obuolių sultys | 38 | |||
Greipfrutų | |||||
Morkų | 17 | ||||
Papajų | |||||
Pomidorų | 19 | ||||
Salierų | |||||
Vynuogių | 66 | ||||
PRIESKONINĖS ŽOLELĖS IR PRIESKONIAI | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Ciberžolė | Agaras(dumblių drebučiai | Actas | |||
Dumblių ekstraktas | Anyžiai | Cinamonas | |||
Karis | Bazilikai | Kaparėlių actas | |||
Petražolės | Cukrus | 374 | Kukurūzų krakmolas | 329 | |
Branduoliai | Česnakai | 46 | Kukurūzų sirupas | ||
Uoginė paprika | Čiobreliai | Majonezas | 627 | ||
Dašiai | Pipirai | ||||
Druska | Muskatai | ||||
Garstyčios | 248 | Obuolių actas | |||
Gvazdikėliai | Kečupas | 98 | |||
Imbieras | Vanilė | ||||
Kakava | 308 | Vyno actas | |||
Šokoladas | 540 | ||||
Kalenda | |||||
Kardamonai | |||||
Klevų sirupas | |||||
Kmyninis kuminas | |||||
Krapai | 31 | ||||
Krienai | 44 | ||||
Laurų lapai | |||||
Mairūnai | |||||
Medus | 300 | ||||
Melasa | |||||
Mėtos | |||||
Paprika | |||||
Peletrūnai | |||||
Pipirai | |||||
Rozmarinai | |||||
Sojų padažas | |||||
Sojų pasta | |||||
Svogūnų laiškai | 19 | ||||
Šafranai | |||||
Šalavijai | |||||
Tamarindai | |||||
Vaistinės melisos | |||||
Kario druska | |||||
Želatina | 335 | ||||
GYDOMŲJŲ ŽOLIŲ ARBATA | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Apynių | Aviečių lapų | Alavijų | |||
Erškėtuogių | Baltojo ąžuolo žievės | Didžiųjų varnalėšų | |||
Guobos | Čiobrelių | Ežiuolių | |||
Imbiero | Gudobelės | Jonažolių | |||
Kiaulpienių | Karpotojo beržo | Kukurūzų šluotelių | |||
Liepžiedžių | Kininio ženšenio | Rabarbarų | 16 | ||
Petražolių | 49 | Paprastųjų katžolių | Raudonųjų dobilų | ||
Pipirmėčių | Rauktalapių rūgštynių | ||||
Šilkmedžio uogų | Šalpusnių | ||||
Vaistinių ožragių | Žemuogių lapų | 41 | |||
GĖRIMAI | |||||
NAUDINGI | kcal/100g | NEUTRALŪS | kcal/100g | VENGTINI | kcal/100g |
Tyras vanduo | Alus | Alkoholiniai gėrimai | |||
Baltasis vynas | Dietinis limonadas | ||||
Mineralizuotas vanduo | Juodoji arbata | ||||
Raudonasis vynas | Kokakola | ||||
Žalioji arbata | Limonadas | ||||
Pupelių kava (be kofeino) |