Indiška dieta
Tai vegetarams skirta dieta. Pagrindinis principas – mėsos ir jos produktų atsisakymas.
Kadangi ne kiekvienas žmogus gali ištverti vienokius ar kitokiu mitybos įpročių pokyčius, prieš atsisakant kokių nors produktų, būtina įvertinti savo organizmą: bendrą savijautą, ligas, amžių.
Dėmesio! Laikantis šios dietos, būtina stebėti, kad organizmas pakankamai gautų baltymų, vitaminų B1, B2 ir geležies.
Dietos meniu:
Pusryčiai: šviežių vaisių arba daržovių sultys, arbata (su citrinos griežinėliu arba pienu, tačiau be cukraus), avižiniai dribsniai su puodeliu lieso pieno.
Pietūs: (galite rinktis iš)
- 200g 20 proc. riebumo varškės ir šviežių vaisių salotos
- Agurkų salotos su saulėgrąžų aliejumi ir trupučiu sezamo sėklų, lėkštė virtų ryžių su lęšiais (trys dalys ryžių ir viena dalis lęšių) ir virtomis morkomis;
- Lėkštė manų košės su pupomis ir daržovėmis.
Vakarienė: (galite rinktis iš)
- Sojos kepsnys su daržovių kotletu, natūralus jogurtas ir obuolių kompotas;
- Salotos iš sojos daigų, pomidorų ir grybų, daržovių apkepas, riekė ryžių duonos;
- Du virti kiaušiniai su špinatais ir rieke duonos.
Kasdien būtina vartoti tokius produktus:
- Pieno produktus: natūralų jogurtą, liesą varškę, neriebų rūgpienį;
- Žalias daržoves su padažu, kurio pagrindą sudaro 20 proc. riebumo varškė, jūros dumbliai su soja, natūralus jogurtas);
- Riešutus (migdolus, lazdyno riešutus, saulėgrąžų ir sezamo sėklas);
- Garuose virtas daržoves (išlieka vitaminai ir mineralai) bent pietums ar vakarienei;
- Sriubas – karštas arba šaltas;
- Patiekalus iš javų. Tačiau nepiknaudžiaukite tokiais produktais kaip ryžiai, makaronų gaminiai ir duona);
- 2-3 žalius arba džiovintus vaisius valgio metu;
- Virtus arba žalius kiaušinius 4-5 kartus per savaitę;
Sėkmės!