Liekninantis diržas tik 15 Lt !
dietuklubas
Iki vasaros liko...

Užkandžių dieta

Per savaitę numesite net iki 4 kg svorio, jei tik laikysitės sekančių dietos reikalavimų:

  • valgysite iki septynių kartų per dieną, tačiau bendra maisto  energetinė vertė bus ne didesnė kaip 1400 kcal;
  • per dieną išgersite daug skysčių;
  • jei norite, kad poveikis išliktų ilgam, privalote judėti.

Badavimas – ne pats geriausias būdas atsikratyti antsvorio. Gera išeitis – užkandžių dieta. Dietos esmė labai paprasta: alkį malšinant nekaloringais užkandžiais, organizmas gauna pakankamai energijos, o medžiagų apykaita būna greita. T.y. riebalų atsargos tirpsta akyse! Mažai, bet dažnai valgant, spartėja medžiagų apykaita. Kuo greičiau ji vyksta, tuo daugiau išeikvojama energijos, tad jos turite gauti su maistu. Tik tada organizmas sėkmingai naikins sukauptas riebalų atsargas. Kad smarkiai nesvyruotų cukraus kiekis kraujyje ir nekamuotų alkio priepuoliai bei vangumas, valgykite reguliariai. Ir nepamirškite skysčių. Skysčiai šalina iš organizmo šlakus, toksinus ir suteikia sotumo jausmą. Kasdien išgerkite mažiausiai 8 stiklines gryno vandens ar nesaldintos žolelių arbatos.

Prieš pusryčius ir miegą išgerkite 200 ml negazuoto mineralinio vandens, sumaišyto su šaukšteliu obuolių acto ar citrinos sultimis.

Pirmoji diena

  • Pusryčiai: indelis jogurto, pusė banano, kivis, sauja aviečių ar kitų uogų (gali būti šaldytos), šaukštas javainių.
  • Priešpiečiai: skrebutis su griežinėliu kumpio ir agurku.
  • Pietūs: 200 g virtų bulvių, obuolį, 50 g rūkytos lašišos su svogūnais ir šaukštu liesos grietinės.
  • Pavakariai: šokolado plytelė, 3 sausainiai.
  • Vakarienė: omletas iš 2 kiaušinių ir 150 g raudonųjų paprikų ir 25 g kviečių daigų (kepkite šaukštelyje alyvų aliejaus).

Antroji diena

  • Pusryčiai: rupių miltų duonos riekė, keptas kiaušinis.
  • Priešpiečiai: dubenėlis vaisių salotų.
  • Pietūs: daržovių mišrainė (po 100 g griežinėliais pjaustytų morkų, kopūstų, cukinijų ir pomidorų), apšlakstyta salotų padažu ir apibarstyta šaukštu tarkuoto parmezano.
  • Pavakariai: puodelis arbatos, sausainis.
  • Vakarienė: folijoje kepta žuvis su garbanotųjų kopūstų lapais ir ryžiais.

Trečioji diena

  • Pusryčiai: 2 rupių miltų duonos skrebučiai su griežinėliu lieso kumpio, salotų lapais, ananaso ir pomidoro skiltele bei liesu majonezu.
  • Priešpiečiai: 150 g kubeliais pjaustyto meliono, aplieto puse indelio lieso jogurto ir apibarstyto 1 šaukštu smulkintų migdolų.
  • Pietūs: mišrainė (30 g virtų ryžių su pjaustytu griežinėliu ananaso, puse banano ir kriaušės apliekite jogurtu ir citrinos sultimis).
  • Pavakariai: puodelis kapučino kavos ir pyrago riekelė.
  • Vakarienė: 30 g virtų ryžių, pakepintų su tarkuota morka bei obuoliu, 120 g kalakuto krūtinėlės.

Ketvirtoji diena

  • Pusryčiai: pusė rupios kvietinės bandelės su griežinėliu lieso sūrio bei šviežiais žalumynais, kriaušė.
  • Priešpiečiai: džiuvėsėlis su fermentinio sūrio ir raudonosios paprikos griežinėliais.
  • Pietūs: mišrainė (pusę supjaustytos kinų salotos sumaišykite su pusės obuolio ir paprikos gabalėliais, apliekite indeliu jogurto ir šaukšteliu majonezo).
  • Pavakariai: kavos puodelis, maža bandelė ar raguolis su džemu.
  • Vakarienė: 30 g virtų makaronų su 200 g pievagrybių, troškintų su svogūnais ir apibarstytų 30 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Penktoji diena

  • Pusryčiai: 30 g šokoladinių dribsnių su pienu ir puse pjaustyto banano bei puse obuolio.
  • Priešpiečiai: 125 g tarkuotų morkų su indeliu lieso jogurto.
  • Pietūs: varškės sūrelis su žalumynais, džiuvėsėlis, lėkštelė žaliųjų daržovių, indelis jogurto su saulėgrąžų sėklomis.
  • Pavakariai: bandelė su 50 g griežinėliu virto kumpio.
  • Vakarienė: pupelės, troškintos su paprika, svogūnu ir pomidorų tyre.

Šeštoji diena

  • Pusryčiai: bandelė, aptepta liesu sūreliu ir džemu.
  • Priešpiečiai: liesa varškė su ridikėliais, svogūnų laiškais, daigais arba česnakais.
  • Pietūs: rupių miltų duonos riekė, aptepta jogurtu, apdėta salotų lapais ir pjaustytu kietai virtu kiaušiniu.
  • Pavakariai: kavos puodelis su porcija 200 g riešutinių ledų.
  • Vakarienė: lęšių sriuba su daržovėmis, išvirta iš vištos krūtinėlės sultinio.

Sėkmės!